Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • frunze de vita proaspete - 35 buc
  • carne tocata amestec - 700 g
  • orez - 100 g
  • ceapa - 1 buc mare
  • paprika dulce - 1 lingurita
  • marar proaspat tocat - 2 linguri
  • sare si piper dupa gust
  • suc de rosii - 200 ml
  • apa sau bors - 100 ml
  • zahar - 1 varf de cutit
  • iaurt pentru servire - cca 600 g

Mod de preparare

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
• daca folositi frunze de vita la borcan, atunci ele trebuie lasate la desarat pentru cca o ora si jumatate, in 3 transe de apa fierbinte
• lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
• taiati ceapa cubulete fine
• spalati orezul in 3 ape si lasati-l la scurs
• amestecati intr-un bol carnea cu orezul si ceapa taiata cubulete fine
• tocati mararul marunt
• adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine
• taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu aceasta compozitie
• rulati-le insa nu foarte strans, pentru ca riscati ca sarmalele sa crape
• opriti cateva frunze pentru a le pune deasupra
• puneti sarmalutele in vasul de la slow cooker Crock Pot Sauté, in doua randuri, si acoperiti-le cu frunzele oprite pentru final
• amestecati sucul de rosii cu zaharul, apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale
• setati slow cooker Crock Pot Sauté pe modul de gatire High si timpul de 4 ore si 30 de minute
• puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia