Rata intreaga

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
redusa
Rata intreaga

Ingrediente

  • rata tanara – cca 1
  • 8 2 kg
  • portocale – 2 buc
  • baby morcovi (sau morcovi normali
  • taiati fasii) – 34 buc/2 buc (daca sunt mari)
  • cartofi – 2 buc
  • ceapa verde – 1 legatura
  • rozmarin – 2 firicele
  • usturoi – 4 catei
  • turmeric – 1 lingurita
  • ulei de masline – 2 linguri
  • sare grunjoasa (Himalaya) – 1½ lingura
  • amestec de piper boabe (negru
  • verde
  • roz) – 1 lingura
  • vin dulce
  • calitativ
  • roze – 100 ml
  • baton de scortisoara – 1 buc
  • anason stelat – 3 buc
  • boabe de ienupar (optional) – 56 buc
  • boabe de ienibahar – 56 buc

Mod de preparare

• ungeti rata cu uleiul de masline si turmericul
• zdrobiti amestecul de piper intr-un mojar (sau macinati-l intr-o rasnita sau intr-un blender) si ungeti rata cu acesta, pastrand putin si pentru la final
• zdrobiti boabele de ienupar si ienibahar si introduceti-le in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox impreuna cu anasonul
• taiati portocalele cuburi si umpleti rata cu ele
• curatati si taiati cartofii felii groase de 1 deget si faceti un pat la baza slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox
• curatati morcovii baby si adaugati-i intregi, pe langa cartofi – daca aveti morcovi normali, atunci va trebui sa-i curatati si sa-i taiati batoane de 6-7 cm lungime, groase de jumatate de deget
• puneti rata peste acestia, setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox pe modul de gatire High
• taiati ceapa verde fasii si adaugati-o peste rata impreuna cu vinul si crengutele de rozmarin
• puneti capacul si lasati cca 7-8 ore, pana cand carnea se va desprinde cu usurinta de pe os in momentul in care o veti scoate din slow cooker Crock-Pot
• cu 15 minute inainte de a se incheia programul, mai adaugati peste rata putina sare de Himalaya si amestecul de piper ramas
• la sfarsitul programului de gatit veti avea o rata extraordinar de suculenta, cartofi si morcovi foarte aromati, unde savoarea rozmarinului se va simti din plin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce