Midii in sos rosu, picant

• curatati midiile sub un jet de apa rece, folosind un burete sau o perie de sarma, pentru

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Midii in sos rosu, picant

Ingrediente

  • midii proaspete - 400500 g
  • lapte de cocos - 100 g
  • vin alb - 25 ml
  • usturoi - 2 catei
  • ceapa alba - 1/2 buc
  • cimbru proaspat - 1 crenguta
  • rosii cherry - 89 buc
  • sos tomate - 1 lingurita
  • ardei iute - 1 buc
  • unt - 25 g
  • patrunjel tocat - 1/2 legatura
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare


• curatati midiile sub un jet de apa rece, folosind un burete sau o perie de sarma, pentru a indeparta orice urma de nisip 
• puneti midiile intr-o punga, umpleti-o cu apa si agitati-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior
• rasturnati midiile intr-o sita si spalati-le bine in 4-5 ape
• aruncati-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida – acelea sunt deja moarte si trebuie sa evitati sa le consumati, pentru a nu risca o toxiinfectie alimentara (le puteti incerca daca sunt vii, ciocanindu-le intre ele)
• setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Red pe modul de temperatura "High" 
• adaugati untul, iar dupa ce s-a topit adaugati si ceapa taiata cuburi mici, cimbrul si usturoiul (doar zdrobit putin)
• adaugati midiile si puneti capacul
• in momentul in care acestea au inceput sa se deschida, asezonati cu sare si piper, stingeti cu vin si adaugati si ardeiul iute (in functie de gust), tocat marunt, fara seminte
• dupa cateva minute adaugati si laptele de cocos
• taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le peste midii impreuna cu sosul de tomate si gatiti cateva minute
• luati capacul si aruncati midiile care nu s-au deschis
• serviti cu patrunjel tocat

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Bucataras.RO

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express

Rulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...

Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot Express
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce