Papricas cu gnocchi si lipie de casa

• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Papricas cu gnocchi si lipie de casa

Ingrediente

  • ciocanele de pui - 4 bucati
  • gnocchi de cartof - 1 punga 250 g
  • ceapa - 2 buc
  • usturoi - 3 catei
  • boia de ardei dulce - 1 lingurita
  • faina - 1 lingurita
  • smantana de gatit - 100 ml
  • patrunjel verde tocat - 1 legatura
  • ulei - 1 lingura
  • apa - 150 ml
  • foi de dafin - 23 buc
  • ardei kapia - 2 buc
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru lipie:
  • apa - 1 ceasca de apa calduta
  • faina - 2 ½ cesti de faina si ½ ceasca de faina pentru framantat
  • sare - ½ lingurita
  • drojdie proaspata - 15 g
  • untura - 1 lingura

Mod de preparare


• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi
• setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de gatire High si adaugati uleiul
• cand uleiul s-a incalzit caliti ciocanelele cu capacul inchis etans pana prind o culoare aurie
• adaugati apoi usturoiul, ceapa si ardeii kapia
• adaugati boia, dafin, sare si piper, amestecati bine si acoperiti cu un pahar cu apa
• puneti capacul si lasati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black sa-si faca datoria
• amestecati smantana de gatit cu 1 lingurita de faina
• cu 8-10 minute inainte de final, adaugati smantana de gatit, faina si gnocchi si amestecati
• tocati patrunjelul si serviti

Mod de preparare lipie:
• dizolvati drojdia si sarea in apa
• cerneti faina
• adaugati apa cu drojdie si sare incet peste faina si amestecati
• adaugati untura si incepeti sa framantati usor pe blatul de lucru, dupa ce l-ati pudrat in prealabil cu faina
• framantati pana devine elastic
• lasati-l la crescut cca. 2-2 ½ ore
• rupeti bucati din aluat, modelati-le in palma (cca 1 cm grosime)
• incingeti cuptorul la 200 de grade
• coaceti cca. 3-5 minute pana se umfla
• serviti cu papricas.

Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce