Arroz Caldoso cu alge de mare

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Arroz Caldoso cu alge de mare

Ingrediente

  • orez Carnaroli – 100 g
  • alge de mare deshidratate – 2 linguri
  • stock de legume – 600 ml 700 ml
  • galbiori – 67 buc
  • hribi – 2 buc
  • ceapa salota – 1 buc
  • vin alb – 30 ml
  • chives – 78 bete
  • sofran – cateva firicele
  • unt – 15 g
  • ardei iute – cateva rondele
  • sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• puneti orezul in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, impreuna cu untul, 200 ml de stock de legume si salota taiata cubulete mici
• taiati hribii pe lungime (lasand piciorusul) si adaugati-i in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital impreuna cu galbiorii si algele deshidratate
• amestecati putin si puneti capacul, setand aparatul pe modul de gatire Low si timpul de 2 ore
• amestecati din nou dupa 15 min, adaugand inca 200 ml de stock
• zdrobiti sofranul intr-un mojar si adaugati-l si pe acesta in compozitie
• puneti capacul si amestecati din nou peste 30 de minute
• adaugati apoi ardeiul iute si restul de stock
• reduceti vinul pe foc (pana se evapora alcoolul) si puneti-l si pe acesta peste restul ingredientelor
• amestecati usor si lasati capacul pentru inca jumatate de ora
• amestecati o ultima data si potriviti de sare (daca este cazul) si de piper
• dupa 1h:30 – 1h:45 min (in functie de orezul folosit) opriti slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital si presarati chives tocat pe deasupra
• orezul trebuie sa fie usor al dente si mai zemos decat un risotto
• se consuma pe loc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia