Rulada de porc cu prune

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
420 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu prune

Ingrediente

  • ceafa de porc – 1
  • 2 kg
  • carne tocata de pui – 350 g
  • sunca de curcan feliat – 100 g
  • prune deshidratate
  • fara samburi – 1012 buc
  • boia de ardei dulce – 1 lingura
  • mix ghimbir si usturoi – 1 lingura
  • bacon calitativ
  • feliat – 1214 felii
  • ceapa granulata – 1 lingurita
  • cimbru – 1/2 lingurita
  • sare si piper negru – dupa gust

Mod de preparare

• desfaceti ceafa de porc pe lungime, crestati-o pe alocuri, eliminati grasimea in exces si aplicati o folie de platic pe aceasta
• bateti-o cu un ciocan de carne pentru a o intinde cat mai bine
• intr-un castron amestecati boia, ghimbir si usturoi, sare si piper
• asezonati bine ceafa de porc atat la interior, cat si la exterior
• amestecati carnea tocata de pui cu sare, ceapa granulata si cimbru
• faceti un pat de felii de bacon pe un tocator, petrecute, una peste alta, peste care asezati ceafa de porc
• in mijlocul acesteia puneti carnea tocata
• peste carnea tocata aplicati sunca de curcan si peste acestea prunele deshidratate, intregi
• rulati carnea strans, avand grija ca baconul sa fie frumos petrecut la exterior
• legati rulada cu sfoara de gatit (papiota culinara), usor, fara sa strangeti prea tare pentru a nu rupe baconul
• inveliti rulada in folie de copt si apoi in folie de aluminiu
• introduceti-o in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital, setati pe modul de gatire Low pentru cca 7 ore
• odata gatita, puteti servi rulada cu piure de cartofi sau cartofi copti, aromati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce