Pui la Crock Pot cu cartofi noi

Vei scapa de grija ca puiul va iesi prea uscat sau nu va fi patruns de arome… cu Crok pot, care gateste la o temperature foarte scazuta, o sa ai cel mai fraged pui pe care l-ai gatit vreodata.

Portii
4
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui de cca 1,5 – 1,8 kg
  • 1 lingurita de boia
  • ½ lingurita de piper negru
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de maghiran
  • 4 crengute de rozmarin
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cartofi noi
  • 2 linguri de ulei
  • sare grunjoasa sau Himalaya dupa gust

Mod de preparare

Taie cartofii felii groase de minimum un deget grosime; eu am tinut cartofii in apa cateva ore, ca sa mai scoata amidonul, astfel or sa fie mai crocanti la exterior si pufosi in interior. Fa apoi un pat din ei in Crock Pot;

Adjustati-va ingredientele in functie de dimensiunea slow cooker-ului vostru.


Amesteca boia cu piper negru, turmeric si maghiran. Toaca usturoiul marunt si apoi zdrobeste-l intr-un mojar. Maseaza puiul cu usturoiul apoi stropeste-l cu ulei si presara si condimentele. Toaca 2 crengute de rozmarin si pune-le si pe-acestea pe deasupra. Celelalte 2 pune-le in interior impreuna cu cimbrul pentru ca puiul sa fie mai aromat. Presara sarea peste si pune-l in Crock Pot.


E bine ca puiul sa fie condimentat, pentru ca o mare parte din aromele din pui se vor scurge si vor fi absorbite de cartofi. Seteaza Crock Pot-ul pe modul de gatire “low” si timpul de _____ (6 ore). Chiar daca nu vei fi langa Crock Pot cand termina de gatit, nu este nicio problema – o sa intre automat in functia de pastrare la cald. Cand esti gata de masa, scoate puiul pe o farfurie mare sau o tava adanca. Serveste-l apoi impreuna cu cartofii si o salata usoara cu un sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia