Pui la Crock Pot cu cartofi noi

Vei scapa de grija ca puiul va iesi prea uscat sau nu va fi patruns de arome… cu Crok pot, care gateste la o temperature foarte scazuta, o sa ai cel mai fraged pui pe care l-ai gatit vreodata.

Portii
4
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui de cca 1,5 – 1,8 kg
  • 1 lingurita de boia
  • ½ lingurita de piper negru
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de maghiran
  • 4 crengute de rozmarin
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cartofi noi
  • 2 linguri de ulei
  • sare grunjoasa sau Himalaya dupa gust

Mod de preparare

Taie cartofii felii groase de minimum un deget grosime; eu am tinut cartofii in apa cateva ore, ca sa mai scoata amidonul, astfel or sa fie mai crocanti la exterior si pufosi in interior. Fa apoi un pat din ei in Crock Pot;

Adjustati-va ingredientele in functie de dimensiunea slow cooker-ului vostru.


Amesteca boia cu piper negru, turmeric si maghiran. Toaca usturoiul marunt si apoi zdrobeste-l intr-un mojar. Maseaza puiul cu usturoiul apoi stropeste-l cu ulei si presara si condimentele. Toaca 2 crengute de rozmarin si pune-le si pe-acestea pe deasupra. Celelalte 2 pune-le in interior impreuna cu cimbrul pentru ca puiul sa fie mai aromat. Presara sarea peste si pune-l in Crock Pot.


E bine ca puiul sa fie condimentat, pentru ca o mare parte din aromele din pui se vor scurge si vor fi absorbite de cartofi. Seteaza Crock Pot-ul pe modul de gatire “low” si timpul de _____ (6 ore). Chiar daca nu vei fi langa Crock Pot cand termina de gatit, nu este nicio problema – o sa intre automat in functia de pastrare la cald. Cand esti gata de masa, scoate puiul pe o farfurie mare sau o tava adanca. Serveste-l apoi impreuna cu cartofii si o salata usoara cu un sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce