Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

Ingrediente

  • Ingrediente Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola:
  • 2 felii de pâine
  • 80 gr brânză gorgonzola picantă
  • 150 gr mușchi vită (o felie de circa 2 cm grosime)
  • 4-5 felii mozzarella pentru pizza
  • 2 cepe roșii
  • 80 g cremă de brânză
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 2 linguri oțet balsamic
  • cimbru proaspăt
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepară Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola:

Condimentează mușchiul de vită cu sare și piper. Prăjește-l pe ambele părți, într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline. Adaugă un cub de unt, usturoi și câteva crenguțe de cimbru proaspăt. După ce s-a rumenit bine, scoate-l pe o farfurie și lasă-l la odihnit.

Curăță și feliază subțire ceapă roșie. În aceeași tigaie, pune ceapa la rumenit și condimenteaz-o cu sare și piper. Adaugă puțin oțet balsamic și lasă ceapa să se caramelizeze frumos. Spre final, adaugă crema de brânză pentru o consistență cremoasă și amestecă puțin cât să se uniformizeze. Scoate-o apoi într-un bol.

Așază pe o felie de pâine câteva felii de mozzarella și brânză gorgonzola, apoi presează deasupra cealaltă felie de pâine. Stropește cu o lingură de ulei de măsline sandwichul format și prăjește-l pe ambele părți, în tigaia încinsă ca să se topească brânzeturile.

Feliază mușchiul de vită și așază feliile de carne între cele două felii de pâine garnisite cu brânză. Așază ceapa caramelizată peste carne și presează la loc felia de pâine.

Sandwichul este gata pentru a fi servit.

Este excelent de gustos și te va cuceri prin combinația de gusturi și texturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Chiftele din conopida
1
Aperitive cu legume

Chiftele din conopida

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...

Chiftele din conopida
Compot de cirese
2
Compoturi

Compot de cirese

Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

Compot de cirese
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
3
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Tort Dobos cu 10 foi
4
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Ciorba de fasole in bol de paine
5
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Parteneri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia