Salată de primăvară cu năut și semințe

Am pregătit o salată delicioasă cu năut, legume de primăvară și semințe, perfectă pentru o zi de post.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Salată de primăvară cu năut și semințe

Ingrediente

  • o jumătate de salată creață
  • o legătură ridichi roșii
  • 100 g năut Sano Vita
  • 1050 ml apă
  • 7 roșii cherry
  • Un castravete mic
  • 2 linguri mix 4 semințe Sano Vita
  • O jumătate ardei gras roșu
  • frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • pentru dressing: 3 linguri ulei
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • sare și 50 ml apă
  • câteva felii de lămâie

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place să acopăr bine cu apă atunci când hidratez năutul sau fasolea, ca să nu trebuiască să mai completez.

A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final.

Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe. Se adaugă boabele de năut.

Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Eu am avut un mix de semințe de la Sano Vita care mi-a plăcut mult: floarea soarelui, dovleac, susan și in. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar.

Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată.

La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie.

Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de gătire: 1h

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/salata-de-primavara-cu-naut-si-seminte.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce