Salata a la Ancutsa

Îmi plac mult salatele şi îmi place să experimentez tot felul de ingrediente. Aceasta este cu fasole roşie, varză albă, măsline, roşie, ardei kapia, ridichi, praz, piept de porc afumat şi brânză. Alături de pâine turist sau o pâine ţărănească este foarte gustoasă şi săţioasă şi vă va da energie în aceste zile de iarnă.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata a la Ancutsa

Ingrediente

  • 8 felii de piept de porc afumat
  • Câteva măsline negre
  • Câteva măsline natural
  • 1 ardei kapia
  • 1 roşie
  • 1 praz mai mic
  • 1 legătură ridichi
  • 100 g fasole roşie (din cea la conservă)
  • Câteva felii de brânză slabă de vaci
  • Sare
  • oţet
  • ulei după gust

Mod de preparare

Se taie câteva felii de piept de porc afumat, se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor 5-8 minute. Mie îmi place pieptul de porc mai rumenit pentru că astfel se mai topeşte grăsimea aceea. După preferinţe, îl puteţi rumeni mai mult sau îl puteţi consuma ca atare.

Fasolea roşie se scurge de zeamă şi se clăteşte puţin în apă rece.

Roşia, prazul şi ardeiul kapia se spală şi se taie julienne. Varza albă se taie şi ea tot julienne, iar ridichiuţele, rondele subţiri.

Măslinele se curăţă de sâmburi sau le puteţi lăsa întregi.

Brânza şi pieptul de porc afumat se taie cubuleţe.

La final, se asezonează cu sare, oţet, apă şi ulei şi se amestecă bine.

Timp: aprox 20 min

Porţii: 4

Poftă bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/salata-la-ancutsa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce