Salata Cezar

Salata Cezar este o salata satioasa si nutritiva, ideala pentru un pranz rapid si delicios.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata Cezar

Ingrediente

  • 7-8 frunze salata proaspata
  • 150 g piept de pui la gratar
  • 5 fileuri anchois (hamsii)
  • 3 cartofi medii curatati
  • un ou fiert
  • 150 g iaurt
  • o lingurita parmezan ras
  • un plic Dressing pentru salata Cezar Kotanyi
  • 3-4 picaturi sos Worchestershire
  • un praf piper alb macinat
  • 400 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam frunzele de salata, le lasam la scurs de surplusul de apa, apoi le rupem cu mana.
Facem pieptul de pui la gratar, apoi il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Luam cate 5-6 felii de cartofi, le rasucim cu atentie intre degete si formam buchetele mici, baza fiecarui buchetel o prindem cu o scobitoare.
Incingem uleiul intr-o craticioara inalta si rumenim buchetele de cartofi, cca 3 min, intorcandu-le des pe toate partile. Le scoatem cu paleta si le asezam pe prosoape de hartie sa se scurga uleiul .
Intr-un castronel omogenizam iaurtul, sosul Worchestershire si dressingul pentru salata Kotanyi, iar sosul format il tinem la rece pana in momentul servirii.
Montam o parte din salata verde, adaugam cateva fasii de piept de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si anchois (hamsiile ).
Pe marginea salatei montam buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram cu piper alb si putin parmezan ras.


Salata Cezar se serveste cu sos si parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia