Salata bulgareasca cu conopida

Salata bulgareasca cu conopida este un aperitiv cu legume sanatos si consistent. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie cuburi.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • conopida - 500 g
  • mazare verde conserva - 200 g
  • fasole verde conserva - 200 g
  • cartofi - 500 g
  • salata verde - 200 g
  • rosii proaspete - 400 g
  • ardei gras - 400 g
  • morcovi - 400 g
  • mustar - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • otet - 30 ml
  • ulei - 100 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Salata bulgareasca cu conopida este un aperitiv cu legume sanatos si consistent. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie cuburi. Conopida se curata, se spala si se tine cca 10 minute in apa rece cu sare. Morcovii se spala si se curata. Salata verde se curata si se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece. Jumatate din cantitate se taie fasii subtiri. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Mazarea si fasolea se scurg de lichid si se clatesc sub jet de apa rece. Conopida si morcovii se fierb separat in apa cu sare. Dupa fierbere, morcovii se racesc si se taie cuburi, iar conopida se desface in bucati mici. Fasolea verde se taie in bucati mici. Morcovii, cartofii, fasolea se amesteca cu mazarea, conopida, ardeiul gras si salata verde taiata. Din ulei, otet, mustar, sare si piper se prepara sosul pentru salata bulgareasca, care se adauga peste legume si se amesteca.

Salata bulgareasca cu conopida se serveste rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce