Salata “Advent”

Salata Advent este o reteta de salata rece cu legume ce se prepara in vestul Europei de Craciun sau Revelion.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Salata “Advent”

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr cascaval(de preferat feliat)
  • 200 gr sunca sau carne de pui
  • 2 castraveti murati
  • 1 gogosar murat(reteta originala nu are)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 200 gr maioneza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • Pentru a decora:
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 rodie

Mod de preparare

1. Cartofii se spala, se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.
2. Morcovii se spala, se curata de coaja, apoi se fierb si se taie cubulete mici.
3. Broccoli se spala, se rupe buchete mai mici, apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare. Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.
4. Ceapa se spala, apoi se taie marunt.
5. Ouale se fierb timp de 7 minute, apoi le taiati fasii.
6. Sunca de pui se taie fasii.
7. Castravetii si gogosarul se taie marunt, apoi se lasa la scurs.
8. Intr-un bol amestecati castravetii, gogosarul, sunca si maioneza .Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.

Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion.

Va asigur ca merita incercata!

Montarea salatei pe platou:

1. Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper, apoi puneti un strat de morcovi.
Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.
2. Asezati stratul de oua, apoi amestecul de maioneza, ceapa verde si broccoli.
3. Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza, le rulati, apoi le asezati in spatiile lasate libere. Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.
4. Decorati cu marar si rodie.

Produsul preferat dupa http://shabbychicshop.ro/ este http://shabbychicshop.ro/prosoape/396-prosop-bucatarie-essence-de-roses-40x60.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce