Salata cu oua, sunca si legume

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie s

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. sunca sau parizer
  • 4 buc. cartofi mari
  • 200 gr. mazare
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 2 buc. castraveti murati
  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • mustar
  • patrunjel verde
  • piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie sub forma de cubulete si se stropesc cu ulei. Mazarea se curata, se spala si se pune la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Vasul in care fierbe mazarea se lasa descoperit pentru a se pastra culoarea verde, frumoasa. Cind este gata, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Morcovul si patrunjelul se spala bine, se curata usor si se pun la fiert in apa sarata clocotita. Cind sint gata, se scot, se lasa sa se raceasca si se taie marunt in forma de cubulete. Castravetii murati se taie bucatele mici. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte, si un galbenus fiert tare care se freaca bine, mereu in acelasi sens, se prepara o maioneza. Dupa ce galbenusurile frecate au devenit ca o pasta, se picura uleiul continuind frecarea in acelasi sens pina se sfirseste uleiul. Se amesteca cu mustarul si apoi cu zeama de lamiie, puse tot cite putin. Separat, intr-un castron, se amesteca morcovul, patrunjelul, cartofii, castravetii murati, mazarea si albusurile ramase de la maioneza, care au fost fierte tare si apoi tocate. Compozitia se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se amesteca bine cu maioneza. Un sfert din cantitatea de maioneza se pastreaza pentru garnitura. Se aranjeaza pe un platou sau pe o farfurie plata un strat de salata, se netezeste, se unge cu maioneza si se da deoparte. Citeva linguri din compozitie se pastreaza pentru a se umple rulourile de sunca sau de parizer. Se iau feliile de sunca sau de parizer taiate subtiri, se pune deasupra putina salata de legume, se ruleaza, se lipeste marginea cu putina maioneza si se pune ruloul usor, cu partea lipita in jos ca sa nu se vada, peste stratul de salata de pe platou. Se procedeaza astfel pina ce intreaga suprafata a salatei a fost acoperita si, bineinteles, pina la epuizarea intregii cantitati de sunca sau parizer. Dupa ce totul este gata, se umplu capetele rulourilor cu maioneza, se garnisesc cu maioneza pe deasupra, de preferinta cu un cornet sau cu spritul. Se completeaza garnitura cu frunzulite de patrunjel verde si totul se pune la rece.
Se serveste imediat sau cel tirziu a doua zi, deoarece maioneza, sunca si parizerul se altereaza foarte repede

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
2
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
3
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
5
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia