Thailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare. Aromele se revarsa i
Thailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare. Aromele se revarsa in cascade din orice farfurie, chiar si din cele mai modeste, contrastele dintre dulce si picant, dintre acru si sarat, dintre fierbinte si rece sunt mereu surprinzatoare si adesea greu de inteles pentru un european. Totusi, cu putina deschidere, oricine poate descoperi senzatii ce se misca repede pe scala de la ciudat spre placut, trecand prin interesant cu viteza trenurilor thailandeze, care-i destul de mare, sa stiti. Vinetele thailandeze sunt arareori...vinete, de cele mai multe ori sunt verzi, iar ca forma sunt fie lunguiete si subtiri, fie mici cat un mar si bondoace. Ele se regasesc in sosuri si salate felurite, dar daca ajungi in Thailanda si ceri o salata de vinete, sa nu te astepti sa primesti ce stiai de acasa. Aici puteti vedea o salata din vinete europene, facuta dupa modelul thai. Nu am aburit vinetele, cum ar fi facut thailandezii, ci le-am copt. Eu pe grill dar voi puteti sa le coaceti in cuptor, fara sa le intepati inainte. In felul asta se vor coace in proprii aburi si veti obtine fragezime, culoare placuta si gust bun in 20 de minute. Coaja vinetelor va crapa singura spre final (dupa ce face asta, mai tineti vinetele in cuptor pret de cinci minute), lasand o spartura prin care puteti scoate miezul, cu ajutorul unei linguri. Va veni afara usor, lasand coaja goala si curata pe dinauntru. Mai trebuie doar sa amestecati miezul vinetei cu doua linguri de ulei (thailandezii ar folosi sos de peste, puteti sa folositi si voi daca socotiti ca va place gustul), un varf de lingurita de seminte de coriandru zdrobite, putin ardei iute tocat marunt, o jumatate de lingurita de zeama de lime si cateva cuburi de tofu, chiar si din saramura.
Obiceiul thailandezilor e sa lipeasca langa salatele lor si un ou fiert (de fapt oul fiert e prezent in multe feluri traditionale thai). Ei nu mananca paine HapiHap prea multa dar noi da, asa ca puteti pune fara teama salata pe o felie de paine HapiHap, chiar si prajita.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii