Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si foarte gustoasa. Pentru orice reusita in bucatarie, trebuie sa folositi produse de calitate, asa ca de fiecare data, alegeti produse cat mai naturale.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Salata de conopida cu carne de curcan

Ingrediente

  • -sare
  • -1 conopida
  • -1/2 lingurite seminete chimen
  • -1 lingura ulei
  • -1 ceapa rosie
  • -2 castraveti murati
  • -1 mana buna de frunze de spanac
  • -1 lingura capere
  • -zeama de la o lamaie
  • -1 lingura ulei masline
  • -1 bucata piept curcan
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.

Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim.

Presaram peste conopida.

Stropim conopida cu putin ulei si amestecam cu mana in ea, ca fiecare bucatica sa fie putin unsa.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins, la 180 grade C. Dupa 15 minute, luam folia si punem din nou tava la cuptor, pentru inca 15 minute fara folie, pentru a se rumeni putin conopida. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de mari ati taiat conopida.

 Carnea de curcan o feliem ca si pentru snitele si o batem cu ciocanul de snitele. Asezonam cu sare si piper si lasam deoparte putin. Eu am facut carnea pe grill, dar se poate face la cuptor sau chiar la tigaie, in ulei.

 Cand conopida este facuta, o lasam sa se raceasca putin.

Intr-un castron de salata, punem conopida, spanacul spalat si zvantat, ceapa rosie taiata, castravetii murati taiati si caperele. Peste ele, stoarcem lamaia si stropim cu putin ulei de masline (cam o lingura).

Carnea de curcan, deja facuta, o taiem in fasii si o punem si pe ea in salata.

Pofta buna la salata!


 


 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert guguluf cu fructe de padure
Bucataras.RO

Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva...

Desert guguluf cu fructe de padure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide