Pilaf de raci

Pentru pilaf de raci se fierb racii in apa cu sare. Dupa dorinta se poate adauga in apa zarzavat de supa si ceapa. Cand s-au racorit, se curata de coaja.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 18 raci mijlocii
  • 3 l apa
  • 1 lingura sare
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri ulei
  • 1 ceasca mare de orez.

Mod de preparare

Pentru pilaf de raci se fierb racii in apa cu sare. Dupa dorinta se poate adauga in apa zarzavat de supa si ceapa. Cand s-au racorit, se curata de coaja, se scoate matul din gaturi, iar acestea impreuna cu labele sunt puse la o parte. De asemenea se pot lasa la o parte cateva carapace care se umplu la sfarsit cu orez si servesc drept garnitura. Se indeparteaza stomacul si cele doua pietre albe, cand exista, iar restul de coji se piseaza bine in piulita de piatra.
Se incing intr-o cratita trei linguri de ulei, se pun cojile pisate si cand incep sa se rumeneasca, se sting cu patru cesti de zeama in care au fiert racii. Se lasa sa fiarba bine. Se strecoara zeama printr-o sita fina. Separat se incing trei linguri de ulei, se pune orezul ales si spalat si cand incepe sa se rumeneasca, se adauga doua cesti de zeama in care au fiert cojile de raci.
Se da orezul la cuptor 20 — 30 minute si nu se mai umbla cu lingura. Cand este gata, se da la o parte si se amesteca cu labele si cu o parte din gaturi. Se adauga un praf de piper. Se asaza intr-o forma de tabla, pastrand cateva linguri cu care se umplu carapacele. Se rastoarna din forma pe farfurie si se pun imprejur gaturile ramase si carapacele umplute cu orez.


Pilaful de raci este gustos cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce