Spaetzle verzi cu sos de rosii proaspete

Am amestecat 4 linguri de frunze fierte verzi in robot pina ce au devenit ca o crema, am adaugat 4 oua amestecind din cind in cind, 200 de ml de lapte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaetzle verzi cu sos de rosii proaspete

Ingrediente

  • 4 linguri de spanac fiert
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 400 gr faina
  • parmezan
  • rosii
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Am amestecat 4 linguri de frunze fierte verzi in robot pina ce au devenit ca o crema, am adaugat 4 oua amestecind din cind in cind, 200 de ml de lapte si 400 de grame de faina, apoi parmigiano ras si sare.

Amestecul trebuie sa curga, foarte asemanator cu cel de clatite.

L-am facut cu vreo 2 ore inainte pentru ca trebuie sa stea putin.

Din pacate consistenta aluatului trebuie sa curga pentru a putea folosi instrumentul special pentru spaetzle.

Am pus oala cu apa cu sare la fiert si cind apa a inceput sa fiarba am turnat amestecul miscand inainte si inapoi partea alba a instrumentului.

Dupa ce am terminat de varsat toata compozitia am asteptat sa se ridice toti la suprafata si apoi i-am scos cu spumiera si i-am pus in oala in care am pus sa se incalzeasca rosiile proaspete curatate de seminte si de coaja in putin unt topit, apoi am amestecat bine.
Reteta Spaetzle verzi cu sos de rosii proaspete a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia