Salata verde cu piept de pui

Salata verde cu piept de pui este o reteta culinara pentru primavara. Ingredientele sunt: salata verde, piept de pui dezosat, ardei gras.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata verde cu piept de pui

Ingrediente

  • 500 g salata verde;
  • 400 g piept de pui dezosat; 1 ardei gras rosu;
  • 2 linguri unt; 6 fire de ceapa verde;
  • 100 g masline negre; 1 lingura capere;
  • 2 lingurite mustar cu hrean;
  • 4 linguri ulei; 1 lingura coaja rasa de lamaie;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • sare; piper.

Mod de preparare

Salata verde cu piept de pui este o reteta culinara pentru primavara. Ingredientele sunt: salata verde, piept de pui dezosat, ardei gras.

Salata verde cu piept de pui se prepara astfel: pe un fund de lemn taiem felii pieptul de pui. Il asezonam cu sare si piper timp de 7 minute, uniform, in untul incins. Se scoate pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca. Salata verde se curata si se spala bine, apoi se rupe cu mana bucati mari, care se pun pe un platou. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii lungi, care se pun peste salata, impreuna cu ceapa verde, curatata, spalata si taiata rondele. Se scot samburii maslinelor si acestea se taie inele, care se raspandesc pe platou. Deasupra se aranjeaza estetic suvitele de carne de pui prajite. Intr-un bol, se freaca mustarul picant cu uleiul, apoi se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, sarea, piperul si caperele. Toate se amesteca, pentru omogenizare. Sosul pentru salata obtinut se toarna peste salata de pe platou. Pana la servire, platoul se tine la rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia