Salata Tabbouleh - Jamie Oliver

Salata Tabbouleh este o reteta de salata de legume cu bulgur, proaspata si aromata. Este o salata ce merge a fi servita ca si garnitura.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata Tabbouleh - Jamie Oliver

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 100g bulgur
  • un buchet de menta proaspata (nu foarte multa
  • ca sa nu predomine aroma)
  • 2 buchete mari de patrunjel
  • 6 fire ceapa verde
  • 3 rosii mari
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 3 linguri seminte de pin

Mod de preparare

Pentru ca e primavara si avem parte deja de legume proaspete, m-am gandit sa incerc reteta lui Jamie Oliver pentru salata Tabbouleh. In plus am mai adaugat 2 fire de usturoi verde, a capatat o aroma chiar subtila. Tabbouleh este o salata in care verdeturile predomina si apoi restul ingredientelor, dar fara a iesi in evidenta.

Pregatiti bulgurul dupa indicatiile de pe pachet. Lasati-l sa se inmoaie si intre timp tocati fin menta si patrunjelul, apoi ceapa verde si usturoiul si puneti-le intr-un bol. Taiati si rosiile in cubulete mici si adaugati-le peste verdeturi.'

Dupa ce bulgurul e gata stoarceti orice surplus de apa daca exista. Adaugati apoi deasupra 2 linguri ulei de masline, sare si piper negru proaspat macinat si zeama de la lamaie. Amestecati bine si lasati sa absoarba zeama.

Adaugati apoi restul verdeturilor si rosiile, gustati sa vedeti balansul dintre gusturi, mai ajustati daca e necesar (eu am pus zeama de la 1 lamaie intreaga) dupa care o puteti servi.

daca o mai lasati la frigider pentru cel putin 1 ora gusturile se vor intrepatrunde si mai bine. Este o salata delicioasa pe care o puteti lua si la pachet la picnic.


Serviti salata Tabbouleh ca atare sau ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce