Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se po
Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se pot folosi si mai multe feluri de carne ramase de la pregatirea diferitelor bucate. Cartofii noi se fierb si, cind sint gata, se taie felioare. Se pot folosi si cartofi prajiti, ramasi neconsumati. Morcovul se fierbe sau asa crud se curata si se da prin razatoarea cu gauri mari. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala bine in cit mai multe ape. Castravetele se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie in doua de-a lungul, se scot semintele care sint indigeste, apoi se taie felii subtiri. Telina se curata, se spala si se da prin razatoarea cu gauri mari. Fasolea si mazarea se pun la fiert separat, in apa sarata clocotita. Vasul in care fierbe fasolea sau mazarea nu se acopera pentru a se pastra culoarea verde frumoasa. Cind sint gata, se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se raci si scurge. Ceapa sau usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucatele de 1-2 cm. Maslinele se taie in doua si se scot simburii. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte si un galbenus fiert tare, frecate impreuna, mereu in acelasi sens, cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu mustar si zeama de lamiie, adaugate, de asemenea putin cite putin. Intr-un castron se pun impreuna carnea, cartofii, morcovul, castravetele, fasolea, mazarea, ceapa sau usturoiul, maslinele si eventual putin hrean ras. Se amesteca totul bine, dar cu grija, cu maioneza. Se gusta pentru a se vedea daca nu mai trebuie sare, zeama de lamiie sau piper, apoi toata compozitia se pune in salatiera, peste frunze de salata de laptuci.
Se garniseste cu albus fiert tare si tocat, cu mazare dupa gustul fiecaruia
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii