Salata de sfecla rosie cu branza feta

Salata de sfecla rosie cu branza feta este atat o gustare hranitoare si satioasa, cat si o garnitura ideala pentru un gratar de pui sau alta carne slaba.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Salata de sfecla rosie cu branza feta

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 sfecle rosii fierte
  • 2-3 linguri de otet balsamic
  • o treime dintr-o lamaie
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • 100 g branza feta
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca aveti sfecla rosie proaspata, aceasta se curata de frunze, se spala si se curata cu un burete. Apoi se fierbe cu putina sare cam 15-20 de minute cu tot cu coaja, pana cand intra usor furculita in ea. Sfecla se pune la fiert in apa cand aceasta clocoteste. Dupa ce a fiert se lasa la racit. O alta varianta, ar fi sa o coaceti la cuptor timp de 20 de minute, iese mult mai gustoasa.
Daca nu doriti sa mai fierbeti sfecla, in supermarketuri gasiti sfecla rosie deja fiarta pe aburi, care poate fi solutia de compromis.
Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt.
Sfecla fiarta se curata de coaja si se da prin razatoarea mare sau se pune la tocator. Adaugam peste sfecla rasa otetul balsamic, 2-3 linguri de ulei de masline, un praf de sare si unul de piper. Apoi stoarceti zeama de lamaie peste sfecla si mai adaugati jumatate din patrunjelul tocat.
Amestecati usor, avand grija ca sfecla sa nu se sfarame, apoi o asezati pe o farfurie. Presarati restul de patrunjel tocat deasupra, apoi luati branza feta si o rupeti deasupra sfeclei. Daca doriti, o puteti taia cu cutitul.
La final, stropiti totul cu 1-2 linguri ulei de masline.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumeabucatelor.ro.


Salata de sfecla rosie cu branza feta se serveste alaturi de fripturi sau gratare.
Se poate servi si ca atare, deoarece este consistenta si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce