Salată de primăvară cu hasmaţuchi

Salata de primavara cu hasmatuchi este un meniu hranitor si sanatos pentru care folosim atat legume de iarna cat si cele specifice primaverii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salată de primăvară cu hasmaţuchi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi fierti in coaja
  • 4-5 oua fierte taiate felii
  • 4-5 cepe mari taiate pestisori
  • un morcov mare ras pe razatoarea mica
  • cateva ridichi
  • un manunchi mare de hasmatuchi sau patrunjel verde
  • 5-6 castraveti murati
  • o mana de masline
  • sare
  • piper
  • mustar si zeama de lamaie pt maioneza
  • ceapa verde cu foi taiata maruntel rondele
  • ulei pt maioneza
  • un ou crud pentru maioneza

Mod de preparare

Salata de primavara cu hasmatuchi este un meniu hranitor si sanatos pentru care folosim atat legume de iarna cat si cele specifice primaverii.
Se fierb cartofii intregi in coaja.Se curata si dupa ce s-au racit se taie rondele.Ceapa taiata pestisori o oparim in apa clocotita cu sare in care o tinem cufundata cateva minute sa iasa iuteala.Ridichile, ceapa verde, ouale fierte si castravetii murati se taie rondele.
Se face o maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.Hasmatuchiul se taie maruntel si se amesteca in maioneza.Morcovul se rade pe razatoarea mica.Toate aceste legume se amesteca cu maioneaza.Se adauga maslinele,se potriveste de sare, piper si de acru.Cine nu agreeaza hasmatuchiul poate face salata cu patrunjel verde.


Salata de primavara cu hasmatuchi se consuma la temperatura camerii simpla sau alaturi de o bucatica de friptura sau carne la gratar.

Sursa acestei retete este blogul culinar Forumul Prieteniei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia