Salata de legume cu naut

O salata satioasa, aromata si rapida. Eu am optat pentru legume facute al dente, dar se pot gati asa cum va place.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de legume cu naut

Ingrediente

  • -1 dovlecel mic
  • -1 morcov
  • -1ardei
  • -200 gr naut fiert
  • -1 ceapa
  • -2 lingurite ghimbir taiat marunt
  • -1 lingurita mustar cu boabe
  • -1/2 lingurite seminte chimen
  • -1 lingura sos de soia
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -100 ml apa sau fond de legume (supa )
  • -seminte de floarea soarelui
  • -2 linguri ulei

Mod de preparare

Eu am folosit naut fiert acasa, dar se poate folosi naut din conserva. Daca doriti sa fierbeti nautul atunci acesta trebuie pus in apa pentru 12 ore apoi spalat usor si pus la fiert in apa cu sare si frunze de dafin. Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi, dar se poate taia cubulete si va fi la fel de bun. Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita. Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen . Lasam sa se caleasca cam 2 minute . Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut.

Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia. Cand da in clocot punem fondul de legume sau apa si morcovii. Daca doriti morcovi facuti bine atunci trebuie fie sa-I taiati mai marunt fie sa ii lasati mai mult. Eu i-am lasat cam 5 minute. Punem dovlecelul si ardeiul si lasam sa se inmoaie putin. Cand considerati ca legumele sunt facute asa cum doriti (atentie daca doriti sa fie facute bine atunci puneti un capac sau adaugati mai multa apa) adaugam nautul . Acesta va absorbi si el din sosul rezultat acolo. Condimentam dupa gust si servim cu seminte de floarea soarelul presarate deasupra si cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce