Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz

Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz este o salata absolut delicioasa, sanatoasa si aspectuoasa! O salata de legume ce se preteaza si ca gustare pentru o masa festiva.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz

Ingrediente

  • Pentru salata:
  • * 300 g fasole mung
  • * 2 morcovi
  • * 3 gogosari copti
  • * 1 ceapa mica
  • * 1 legatura patrunjel
  • * germeni de ridiche
  • * germeni de ceapa
  • * otet balsamic
  • * ulei de susan
  • * sare de mare
  •  
  • Pentru cosulete:
  • * 100 g faina de in
  • * 100 g faina de orz
  • * 100 g faina alba (650)
  • * 150 g unt
  • * 2 oua
  • * 2 linguri apa rece
  • * 1 praf de sare

Mod de preparare

Preparare cosulete cu faina de in si orz:

Intr-un bol se amesteca faina de in, orz si faina alba , apoi se adauga untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga ouale, apa si se continua framantarea, pana cand aluatul devine elastic, in jur de 5 minute.
Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste formele de mini tarte unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina.
Se indeparteaza excesul de aluat de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20- 25 minute.
Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

 

Preparare salata:

Fasolea mung se spala sub jet de apa rece si se fierbe aproximativ 30 minute.
Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se pune intr-un bol mai mare.
Gogosarii si morcovul se coc, se curata, apoi se taie marunt .
Punem peste fasolea mung gogosarii, morcovii, ceapa tocata marunt, patrunjelul spalat si taiat, germenii de ceapa si ridiche.
Se adauga otetul balsamic, uleiul de susan, sarea de mare (dupa gustul fiecaruia ) si se amesteca foarte bine.
Fiecare cosulet se umple cu salata de fasole mung si se decoreaza cu germenii de ceapa si ridiche.

Reteta de salata de fasole a fost propusa de Simona's Passion for Cooking.


Serviti salata de fasole in cosulete imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce