Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavara. Este o salata gustoasa si satioasa. O primavara frumoasa sa avem!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

Ingrediente

  • -4 oua fierte
  • -150 gr tofu
  • -2 sfecle rosii fierte
  • -1 salata verde
  • -1 ardei capia
  • -200 gr valeriana
  • Pt dressing:
  • -1 lingura zeama lamaie
  • -1 lingurita mustar
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei masline
  • -2 catei usturoi zdrobiti (optional)

Mod de preparare

Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa, apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute. Le lasam sa se usuce, daca aveti uscator de salata e perfecat, daca nu intr-un strecurator.


Asezam salata si valeriana intr-un castron mai mare.


Ardeiul il taiem sub forma in care doriti. Sfecla taiata si ea cubulete, ouale in patru si tofu cubulete (inlocuiti tofu cu branza preferata).


Cand toate sunt pregatite facem dressingul: eu am pus intr-un borcan cu capac toate ingredientele. Am pus capacul si am agitat bine de tot pana cand s-au omogenizat.


Peste salata punem ardeiul si bucati de sfecla rosie si turnam jumate din dressing. Amestecam de cateva ori si apoi punem ouale sferturi si tofu taiat cubulete. Serviti ca atare sau ca si salata langa un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Friptura marocana de berbecut
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia