Salata Caprese

Despre salata Caprese am tot auzit la tv, la o reclama, care cred ca era la un brand de mozzarella, si m-am gandit: "Ce interesant! Ia sa fac si eu, ca tot prezinta si ingredientele!". M-am uitat pe internet, si intr-adevar, scria ca doar rosii, mozzarella, busuioc si ulei de masline contine aceasta minunata salata. M-am apucat de treaba, aranjamentul de pe farfurie fiind inspirat tot de pe internet, de la diverse bloggerite. Painea prajita este optionala. Am pus-o pentru ca am vazut asa ceva intr-o emisiune, numai ca salata era servita la pahar, si mi-a placut si aceasta idee.

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata Caprese

Ingrediente

  • 3 rosii lunguiete (250 g);
  • o bucata de mozzarella (a fost la pachet de 125 g, dar am folosit circa 50 g);
  • 3 frunze de busuioc proaspat;
  • putin piper negru macinat;
  • doua linguri de ulei de masline;
  • sare.
  • In plus:
  • 3 felii de paine alba;
  • o forma de steluta metalica pentru decupat.

Mod de preparare

Din feliile de paine alba se decupeaza 6 stelute, care se prajesc la grill. Rosiile se spala si se taie felii subtiri, indepartand capetele. Mozzarella se taie in felii groase, apoi se decupeaza 7 stelute din ele. Se mai taie cateva cubulete din restul de mozzarella. Pe o farfurie se aseaza circular feliile de rosii, apoi din loc in loc, pe cate o felie de rosie se pune o steluta de mozzarella, iar la final se aseaza cubuletele. Se spala frunzele de busuioc, se toaca si se presara peste salata. Se adauga putina sare (eu am adaugat sarea dupa ce am facut pozele de prezentare a salatei), putin piper negru macinat si doua linguri de ulei de masline. Ca salata sa fie mai interesanta, am adaugat la final si stelutele din paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce