Reteta de ardei grasi rosii murati o stiu de la mama mea, se face usor si rezultatul este garantat!
Ardeii grasi rosii se spala si se taie in jumatate, se scot cotoarele cu seminte, apoi jumatatile se taie in doua sau patru in functie de marimea fiecarui ardei.
Intr-un vas mai mare am pus 6 linguri de sare, 500 grame de zahar, 1 plic de conservant, cateva boabe de piper si alte cateva boabe de mustar, vreo 10 frunze de dafin, 1 litru otet si hrean (pe care in prealabil l-am curatat si taiat pe lungime in bucatele mai mici asa cum se poate vedea in poza). Se amesteca toate aceste ingrediente pana se dizolva sarea si zaharul apoi se adauga bucatile de ardei, iar aceasta compozitie se lasa peste noapte.
A doua zi am asezat bucatile de ardei in borcane impreuna cu frunzele de dafin si betisoarele de hrean si am adaugat zeama care a ramas in vasul in care au stat peste noapte. Se pun capacele borcanelor si se pastreaza in camara la rece!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii