Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat

Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat este o adevarata mancare usoara, sanatoasa si delicioasa. Toate legumele se fierb bine. Ouălele se fierb tare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat

Ingrediente

  • Pentru 4-6 persoane:
  • 200-250g de macrou marinat (din comerț
  • la plicuri
  • e foarte bun!)
  • 3 cartofi măricei
  • 3 morcovi medii
  • 3 sfecle mici (sau sfeclă din borcanele comercializate)
  • 1 ceapă roșie medie
  • 3 ouă
  • 70-100 g de maioneză
  • 1 linguriță de ulei (atenție
  • dacă achiziționați hering marinat
  • el este deja în ulei!)
  • sare puneți numai în cazut în care
  • macroul nu e foarte sărat

Mod de preparare

Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat este un aperitiv rapid, sanatos si delicios. Toate legumele se fierb bine (cartofii trebuie fierți în coajă, după care se curăță coaja de pe ei). Ouălele se fierb tare (cca. 10 min.). Mărunțim macroul în bucăți cât se poate de mici. Ceapa o tăiem în cubulețe foarte mici. Amestecăm jumătate din heringul mărunțit cu ceapa și cu puțin ulei, până omogenizăm (se poate amesteca doar ceapa cu puțin ulei). În vasul în care dorim să facem (prezentăm) salata, punem în straturi ingredientele, după cum urmează. Pe fundul vasului se pune amestecul de hering și ceapă (sau varianta cealaltă, doar ceapa, peste care punem heringul mărunțit). Un strat subțire de maioneză se pune peste acest amestec. Urmează cartofii răzuiți și iar un strat foarte subțire de maioneză. Apoi morcovii răzuiți și încă un strat subțire de maioneză. Acum întindem un strat din cealaltă jumătate de hering mărunțit. Peste el, sfecla răzuită si un strat mai gros de maioneză. Acum a venit rândul ouălelor să fie răzuite peste stratul final de maioneză. Lăsăm salata la frigider peste noapte. Aromele au tot timpul să se contopească și culorile să difuzeze prin salată în straturi uniforme.


Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat se servește ca aperitiv rece!
Sursa acestei retete este blogul culinar Icre negre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce