Salata Flori de liliac

Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de l

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Salata Flori de liliac

Ingrediente

  • 2 cutii de conserva de peste in ulei (am folosit o conserva de ton si una de sardina)
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 morcovi mai mari sau
  • 3 mai mici
  • 5 oua fierte
  • 250 g branza (am folosit ascaval)
  • 300 g maioneza
  • cateva capere
  • cateva masline
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de la o sfecla rosie (eventual se dilueaza cu apa ca sa capete culoarea liliacului). Galbenusurile se sfarama cu furculita. Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se dau si ei pe razatoarea mare. Se fierb morcovii in apa cu sare, se racesc si se dau pe razatoare. Branza (cascavalul, in cazul meu) se da si ea pe razatoare. Se incepe montarea salatei in felul urmator: 1.Se aseaza pestele scurs de ulei, pe platou. Se presara cateva capere si zeama de lamaieSe pune o lingura buna de maioneza si se intinde peste peste. 2. Se pun cartofii rasi. Se presara cu piper, se pun cateva masline fara samburi si se stropeste cu otet balsamic. Deasupra se pune un strat de maioneza. 3. Se pun morcovii rasi si se asezoneaza cu sare, piper si otet. Se pune alt strat de maioneza. 4. Se pun galbenusurile sfaramate cu furculita si asezonate cu sare si piper.Deasupra, alt strat de maioneza. 5. Ultimul strat este de branza. Se scoate albusul din zeama de sfecla rosie, se scurge bine si se formeaza florile de liliac. Pe post de codite si frunze se folosesc cateva fire de patrunjel.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia