Salata de ton cu avocado si germeni de ridiche este o salata cu peste foarte foarte sanatoasa, dar mai ales delicioasa! Germenii au un continut nutritional ridicat, tonul si avocado asigura necesarul de grasimi sanatoase, aveti o reteta de salata perfecta pentru un stil de viata sanatos!
Azi va prezint o salata cu ton absolut delicioasa, dar foarte foarte sanatoasa!
Trebuie sa recunosc, am fost sceptica in ceea ce priveste germenii, dar omu' cat traieste invata, gusturile se educa, mai ales atunci cand ne dorim un stil de viata sanatos si o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cu colesterol redus si grasimi "sanatoase", necesare organismului.
Germenii de ridiche dau un astept gourmet acestei salate de ton, DAR, mai important decat asta, il putem numi un ingredient care scot reteta de salata in evidenta. De ce? Pentru ca au un gust deosebit si proaspat, usor iute.
Ca si orice reteta de salata, si aceasta este usor de preparat. Avocado se taie in jumatate, se scoate samburele, se scobeste cu lingura si se taie in bucati. Se stropeste cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze in bolul in care urmeaza sa pregatim salata.
Rosiile se spala si se taie in jumatati. Se adauga in bol.
Tonul se scurge de ulei si se adauga si el. Branza se zdrobeste si se adauga in bol - folosind branza sarata nu mai adaugam sare.
Se condimenteaza dupa gust cu piper proaspat macinat, daca vi se pare necesar mai puteti stropi cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt, se adauga si el la salata. Se amesteca bine toate ingredientele.
Se aseaza in portii individuale - din aceste cantitati puteti servi 3 portii generoase care sa fie OK din punct de vedere nutritional. Nu trebuie sa va simtiti plini dupa ce terminati de mancat, dar o sa vedeti ca senzatia de foame o sa dispara pentru mult timp, salata fiind bogata in nutrienti.
Aranjati deasupra, cat prindeti intre degete, germeni de ridiche si serviti cu pofta.
Serviti salata de ton cu avocado si germeni de ridiche alaturi de paine prajita frecata cu usturoi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii