Salata de salau cu maioneza

Salata de salau cu maioneza este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta cu peste aveti nevoie de 1 salau mare, oua, castraveti, patrunjel si mustar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de salau cu maioneza

Ingrediente

  • - 1 salau mare
  • 3 oua
  • 5 castraveti in otet
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 1 morcov
  • sare de lamaie
  • 2 linguri mustar clasic
  • 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Salata de salau cu maioneza este o delicioasa reteta pe care o puteti pregati la orice masa festiva. Intr-o craticioara punem un praf de sare, putin piper si 500 ml apa, apoi punem la fiert la foc mare. Cand da in clocot, adaugam la fiert salaul curatat si spalat bine. Fierbem la foc mic aproximativ 15-20 min.
Pentru maioneza fierbem un ou 4 minute, sa fie galbenusul tare. Separam albusul de galbenus, frecam galbenusul fiert cu galbenusurile crude de la 2 oua, 2 linguri mustar si un varf de lingurita de sare. Amestecand continuu turnam uleiul picatura cu picatura, apoi adaugam sarea de lamaie. Mai amestecam putin cu ulei, pana maioneza capata consistenta dorita.
Taiem marunt 3 castraveti in otet. Curatam usturoiul si il pisam bine.
Pestele il scurgem de apa, il curatam de oase si il taiem fideluta sau cubulete, il amestecam cu maioneza, usturoiul pisat si castravetii taiati marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intr-un platou punem salata de salau cu maioneza careia ii dam forma de peste si ornam astfel  solzii pestelui i-am facut din 2 castraveti in otet, iar capul pestelui din morcov. De jur imprejur am ornat cu fire de patrunjel verde.


Dupa ce este gata, salata de salau cu maioneza se lasa 30 minute la frigider. Se serveste rece.
Alte retete cu salau recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia