Salata de cartofi cu file de pastrav afumat

Salata de cartofi cu file de pastrav afumat este o reteta de salata delicioasa. Ingredientele necesare sunt: cartofi, pastrav, vin.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 linguri de vin alb
  • ½ dl de otet de mere
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 castraveti murati in otet
  • un mar rosu
  • Sosul:
  • 1 lingurita de hrean ras (proaspat sau conservat)
  • sare si piper
  • 2 linguri de otet de mere
  • 1dl de smantana
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 4 pastravi afumati file
  • 1 lingura de arpagic proaspat

Mod de preparare

Salata de cartofi cu file de pastrav afumat o preparam asa: intr-o oala se pun cartofii la fiert, dupa care ii curatam cat sunt calzi si ii taiem rondele de 4-5 mm. Luam alt vas si facem un amestec pentru salata din: vin alb cu otet de mere; il folosim ca sa stropim cartofii. Ii lasam la marinat 30 de minute. Ne ocupam de ceapa, pe care o taiem in felii subtiri. Taiem castravetii murati in rondele si marul in patri.  Inlaturati casuta cu seminte, apoi taiati marul in fasii fine. Amestecati totul cu restulingredientelor deja pregatite. Din ingredientele de mai sus facem sosul si asezonam cu el salata. Taiem pastravul in fasii groase si il adaugam salate. Garnisiim cu arpagicul verde taiat marunt.

 


Alte retete cu peste recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia