Salata de boeuf - Reteta video

Iti voi arata o reteta buuuna de tot, pentru un aperitiv nelipsit de pe masa de sarbatori: Salata boeuf, cu maioneza facuta in casa!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii fierti in coaja
  • 1/2 kg morcov fiert
  • 2 radacini de pastarnac fierte
  • 1 telina mica fiarta
  • 300 g carne de vitel fiarta
  • 300 g gogosari murati
  • 300 g castraveti murati
  • sare si piper
  • – Pentru maioneza:
  • – o lingura cu mustar
  • – 1 galbenus de ou fiert si unul crud
  • – 2 linguri zeama de lamaie
  • – sare dupa gust
  • – aprox. 500 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare


 Cel mai bine este sa fierbi legumele si carnea cu cateva ore inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine, iar in supa ramasa pune niste taietei si vei avea un pranz savuros! Curata apoi cartofii de coaja si taie-i cubuleteTaie apoi radacinoasele fierte tot in cuburi mici si carnea de vitel la fel
Pune-le pe toate intr-un castron mareToaca apoi gogosarii si castravetii murati cubulete (atentie la degete!) si pune-i mai intai intr-o sita, sa se scurga lichidul in exces, apoi rastoarna-i in castronul de salata
 Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine toate ingredientele. Lasa castronul deoparte si prepara maionezaMixeaza galbenusul de ou fiert cu cel crud, mustarul si sarea. Uite, eu adaug uleiul putin cate putin, in fir subtire pana incepe sa se ingroaseIncorporeaza bine uleiul inainte sa pui din nouLa final, adauga zeama de lamaie si maioneza este gata!
 Pune in salata cateva linguri de maioneza si omogenizeaza bine. Poti adauga mai multa sau mai putina maioneza, in functie de gust.
Poti servi salata boeuf cu paine prajita si cubulete de masline

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce