Piept de vitel umplut cu galbiori

Pieptul de vitel umplut cu galbiori este o mancare cu carne si ciuperci deosebit de delicioasa si consistenta. Se serveste cald cu cartofi, mamaliguta, etc.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g bureti
  • 3 cepe
  • 3 linguri de unt
  • 150 g paine
  • 2 carnati de vitel
  • 200 g sunca taiata cubulete
  • o
  • legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • un ou
  • 1
  • 5 kg piept de vitel fara os
  • 250 ml vin
  • 500 ml supa si
  • 5 linguri de smantana.

Mod de preparare

Pieptul de vitel umplut cu galbiori este o mancare cu carne si ciuperci deosebit de delicioasa si consistenta. Pentru aceasta buretii se curata, se spala si se taie marunt, apoi o ceapa fin tocata se caleste intr-o lingura de unt incins. Buretii se calesc impreuna cu ceapa timp de cinci minute, painea se curata de coaja si se taie cubulete, dupa care se caleste in unt. Se scoate umplutura de la carnat, se amesteca cu smantana si ou, apoi se adauga sunca, buretii, painea si patrunjelul tocat. Dupa ce se omogenizeaza, se da gust de sare si piper. Pieptul se bate usor, se condimenteaza, apoi se pune compozitia peste piept, rulam si legam cu ata. Se prajeste in restul de unt, dupa care se incinge cuptorul, iar cele doua cepe se calesc putin in unt si se sting cu vin si supa de carne. Punem in tava ruloul cu ceapa calita, turnam sosul si rozmarinul tocat si dam la cuptor, circa o ora si jumatate la foc iute. Din cand in cand, o intoarcem si o stropim cu sosul din friptura.


Pieptul de vitel umplut cu galbiori se serveste cald cu cartofi, mamaliguta, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce