Placinta cu mere

Placinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie. Reteta video o gasesti mai jos.

Portii
6
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • Faina – 300 g
  • Zahar pudra – 80 g
  • Galbenusuri – 2 (mai mari sau 3 mai mici)
  • Unt 82 % rece – 150 g
  • Apa rece – 4-5 linguri
  • Un praf de sare
  • Umplutura
  • Mere – 8 buc
  • Zeama de lamaie – 2-3 linguri
  • Unt – 80 g
  • Faina – 3 linguri
  • Zahar – 100 g
  • Zahar brun – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Apa – 60 ml
  • Scortisoara – 1 lingura
  • Pastaie de vanilie – ½ buc
  • Ghimbir macinat – ¼ lingurita
  • Extra
  • Galbenusuri (pentru uns) – 2 buc

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin;

Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;

Adauga galbenusurile si apa rece;

Cand s-a inchegat, scoate-l putin pe blatul de lucru si framanta-l;

Infasoara-l in folie alimentara si lasa-l cca 30 de min la frigider inainte de a-l intinde;

Umplutura:

Intre timp curata merele si taie-le bucati mai mari;

Stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a nu oxida;

Topeste untul pe foc si adauga faina si incorporeaz-o;

Adauga ambele tipuri de zahar, apa si smantana de gatit, urmate de scortisoara si ghimbir; Odata ce-ai obtinut o consistenta asemeni caramelului, ia de pe foc, taie pastaia de vanilie pe jumatate si scoate-i semintele – incorporeaza-le in compozitie;

Toarna compozitia peste mere si amesteca bine;

Asamblare:

Rupe o bucatica din aluat, iar bucata mai mare intinde-o intre 2 folii de hartie de copt;

Tapeteaza o tava de 28 cm diametru cu unt si faina si intinde blatul inauntru;

Niveleaza-l bine si pune merele inauntru;

bucata mai mica intinde-o tot intre 2 folii de hartie de copt si taie fasii;

Impleteste fasiile pe deasupra ca niste gradele;

Unge placinta cu galbenus de ou si bag-o la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 45 de min;

Las-o sa se raceasca inainte de a o taia;

Optional se poate servi cu topping de inghetata de vanilie;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce