Placinta cu carne cu cartof si condimente Kamis
Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;
Tapeteaza tava cu unt si faina;
Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;
Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;
Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;
Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;
Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;
Pune sare cu plante aromatice Kamis;
Adauga carnea de vita si caleste-o;
La 10 min adauga si carnea de porc;
Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;
Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;
Pune apoi piper cu lamaie Kamis;
Adauga sos Worchester;
Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;
Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;
De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;
Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;
Incorporeaza cascaval ras si un ou;
Fierbe cartofii in coaja;
Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;
Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;
Incorporeaza totul;
Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;
Amesteca-l bine si pune-l in poche;
Pune carnea in coaja de tarta;
Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;
Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;
Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;
Pofta buna !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii