Placinta cu carne

Placinta cu carne cu cartof si condimente Kamis

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru intins aluatul:
  • Faina – 50 g
  • Pentru tapetat tava:
  • Faina – 30 g
  • Unt – 10 g
  • Pentru placinta:
  • Aluat de foietaj – 1 buc
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Ceapa verde – 4 fire
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Carne de vita – 600 g
  • Carne de porc – 150 g
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Ou – 1 buc
  • Condimente amestec iute Kamis – dupa gust
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Condimente pentru carne Kamis – dupa gust
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Sos Worchester – 50 ml
  • Apa – 300 ml
  • Suc de rosii – 250 ml
  • Zahar – 1 lingurita
  • Cascaval ras – 150 g
  • Pentru piure (600 g finit):
  • Cartofi – 800 g
  • Ou – 1 buc
  • Unt – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Sare, piper - dupa gust

Mod de preparare

Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;

Tapeteaza tava cu unt si faina;

Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;

Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;

Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;

Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;

Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;

Pune sare cu plante aromatice Kamis;

Adauga carnea de vita si caleste-o;

La 10 min adauga si carnea de porc;

Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;

Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;

Pune apoi piper cu lamaie Kamis;

Adauga sos Worchester;

Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;

Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;

De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;

Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;

Incorporeaza cascaval ras si un ou;

Fierbe cartofii in coaja;

Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;

Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;

Incorporeaza totul;

Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;

Amesteca-l bine si pune-l in poche;

Pune carnea in coaja de tarta;

Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;

Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;

Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;


Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce