Paste cu pui la cuptor

O portie de paste satioase facute cu piept de pui simplu si piept de pui afumat. Adaugi si smantana de gatit, parmezan si mozzarella si ai un sos fenomenal. Reteta pas cu pas o gasesti mai jos.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Paste (Macaroane/Penne) – 250 g
  • Piept de pui crud – ½ piept
  • Piept de pui afumat – 1 buc
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Vin alb demisec – 50 ml
  • Smantana de gatit – 300 ml
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Parmezan – 80 g
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Cimbru Kamis – 1 lingurita
  • Mozzarella - 150 g
  • Unt – 30 g
  • Sare
  • piper – dupa gust

Mod de preparare

Pune apa cu sare la fiert;

Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie;

Odata fierte, scurge-le intr-o sita;

Taie ceapa Julien;

Taie pieptul de pui afumat, cubulete;

Taie pieptul de pui crud, cubulete;

Incinge uleiul de masline, intr-o tigaie, pe plita;

Caleste ceapa rosie;

Adauga puiul crud si caleste-l pana se rumeneste;

Adauga sare si piper Kamis, dupa gust;

Adauga cimbru Kamis, urmat de nucsoara Kamis si de usturoiul granulat Kamis;

Pune apoi pieptul de pui afumat;

Stinge cu vinul alb demisec si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi smantana de gatit;

Pune apoi patrunjelul;

Rade parmezanul si mozarella;

Pune pastele intr-un castron si adauga sosul deasupra;

Incorporeaza mozzarella si parmezan si amesteca totul bine;

Lasa-le la cuptor la 180 de grade C, pana se gratineaza (cca 10 min);

Serveste-le fierbinti;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce