Pasca traditionala

Pasca traditionala cu branza si stafide este foarte buna si daca ai si ceva indemanare la impletit, o sa iti iasa foarte bine.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Faina de cozonac 000 – 300 g
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt topit – 75 g
  • Zahar – 60 g
  • Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
  • Drojdie uscata – 10 g
  • Extra faina – 10 g
  • Extra zahar – 10 g
  • Lapte caldut – 100 ml
  • Branza de vaci – 60 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Iaurt grecesc la temperatura camerei – 50 g
  • Praf de sare
  • Rasnita Kamis Desert – 1 lingurita
  • Pentru umplutura:
  • Oua -3 buc
  • Branza de vaci (scursa) – 150 g
  • 3 fire de sofran topite in 30 g de unt topit
  • 60 g de stafide hidratate in 100 ml de visinata (scurse apoi)
  • Iaurt grecesc – 50 g
  • Faina – 40 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa – 1 linguirita
  • Zahar – 120 g
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Praf de sare
  • Extra – 1 galbenus de ou
  • Extra – 1 lingura de apa rece
  • Cardamon – ½ lingurita
  • Miere pentru uns – 2 linguri

Mod de preparare

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;

Pune sare deasupra si amesteca;

Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;

Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;

Porneste robotul de bucatarie si adauga galbenusurile, extractul de vanilie, untul topit, drojdia activata, iaurtul grecesc, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, zaharul si 1 lingurita de Kamis Desert (rasnita);

Amesteca cca 3-5 min pana devine aluatul pufos;

Lasa-l la dospit la cald pana-si dubleaza volumul;

Intre timp pregateste umplutura: spala vasul robotului si adauga ouale;

Pune deasupra zaharul si untul topit cu sofran;

Adauga zahar, iaurt grecesc, branza de vaci, stafidele scurse, extractul de vanilie, scortisoara, cardamonul si un praf de sare;

Dupa ce s-a omogenizat adauga faina;

Imparte aluatul astfel: 40% din el pentru baza de pasca, 55% (pe care-l tai in 3) pentru coronita impletita si 5% pentru crucea de deasupra;

Intinde baza cat sa acoperi o tava cu fund detasabil de diametru 20 cm, tapetata in prealabil cu unt si faina;

Taie restul de aluat in 3, intinde-l cat sa acoperi diametrul tavii si impleteste in 3 (secretul impletirii in 3 este ca intotdeauna sa aduci marginile peste mijloc);

Pune-l deasupra in tava, iar resturile pastreaza-le pentru cruce;

Impleteste o cruce si las-o pe masa deoparte pana cand va fi gata de pus deasupra;

Bate galbenusul cu apa rece si unge pe deasupra;

Umple pasca cu umplutura si da-o la cuptor la 150 de grade C, pentru 25 de min;

Scoate-o, pune crucea deasupra si unge-o si pe ea cu ou;

Mai las-o la cuptor cca. 35 de min;

Cand o scoti din cuptor, unge-o bine cu miere si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Supa de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mac
1
Prajituri

Prajitura cu mac

Se amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....

Prajitura cu mac
Ardei umpluti cu orez si legume
2
Mancare cu legume

Ardei umpluti cu orez si legume

• amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape•

Ardei umpluti cu orez si legume
Prajitura cu smantana si nuca
3
Prajituri

Prajitura cu smantana si nuca

Bunatati de toamna.

Prajitura cu smantana si nuca
Pancake Jamie Oliver
4
Clatite

Pancake Jamie Oliver

Pancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.

Pancake Jamie Oliver
Lapte de pasare (iese sigur)
5
Creme

Lapte de pasare (iese sigur)

Laptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...

Lapte de pasare (iese sigur)
Parteneri
Madlene cu suc de clementine
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Prajitura Boema cu crema fina de branzica
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica