Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne tocata de vita (cu putina grasime) – 1
  • 4 kg
  • Cimbru Kamis – 1 lingura
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Oua – 4 buc
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingura
  • Cascaval – 300 g
  • Cascaval afumat – 200 g
  • Rosii la conserva – 300 g
  • Pasta de rosii – 1 lingura
  • Cartofi – 5-6 bucati
  • Ceapa – 1 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Vin rosu demisec – 100 ml
  • Condimente carne tocata Kamis – dupa gust
  • Condimente pentru cartofi prajiti – dupa gust
  • Marar uscat Kamis – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Apa / supa de legume – cat sa acoperi
  • Sare
  • piper – dupa gust

Mod de preparare

Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri.

Stropeste-i cu 50 ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti;

Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si pregateste-i in cuptor la 180 de grade C, pentru cca 20 – 25 de min (sa fie 3 sferturi gatiti);

Incinge uleiul de masline intr-o cratita pe foc;

Taie ceapa cuburi si caleste-o;

Adauga si carnea cand ceapa a devenit translucida;

Pune apoi boia dulce, condimentele de carne tocata, cimbrul si usturoiul granulat;

Pune sare si piper;

Dupa ce s-a rumenit frumos, stinge cu vinul rosu si lasa sa se reduca;

Acopera apoi cu apa sau supa de legume si lasa sa fiarba;

Toaca mararul si adauga-l peste compozitie;

Pune sucul si pasta de rosii odata ce carnea a fiert;

Lasa compozitia sa se raceasca si incorporeaza 2 oua;

Asaza un strat de cartofi in tava si peste ei pune un strat de carne;

Adauga un strat cascaval si cascaval afumat ras, in prealabil;

Repeta procesul, iar deasupra adauga 2 oua batute cu restul de cascaval si cascaval afumat;

Baga la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15-20 min pana se rumeneste;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Inghetata cu zmeura si mascarpone
Bucataras.RO

Inghetata cu zmeura si mascarpone

Inghetata cu zmeura si mascarpone
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce