Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa. Reteta video completa o gasesti mai jos! Pofta buna!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi lasagna – 18 buc
  • Zucchini – 1 buc
  • Dovlecei – 2 buc
  • Vinete – 2 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Busuioc Kamis – 2 linguri
  • Boia dulce Kamis – 2 linguri
  • Cimbru Kamis – 2 linguri
  • piper – dupa gust
  • Sos de rosii:
  • Sare
  • Ceapa rosie – 2 buc
  • Ciuperci – 300 g
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Usturoi granulat Kamis – ½ lingura
  • Vin rosu – 50 ml
  • Rosii uscate – 150 g
  • Rosii cuburi la conserva – 250 g
  • Zahar – ½ lingurita
  • Sare
  • piper
  • Sos Bechamel:
  • Unt – 50 g
  • Faina – 50 g
  • Lapte cald – 850 ml
  • Frunze Dafin Kamis – 2 frunze
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Nucsoara rasa Kamis – ½ lingurita
  • Ceapa granulata Kamis – 1 lingurita
  • Branza de burduf – 300 g
  • Mozzarella – 250 g
  • In plus:

Mod de preparare

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele;

Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper;

Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15 min;

Sos Bechamel:

Topeste untul intr-o craticioara;

Adauga faina si incorporeaz-o pana la omogenizare;

Pune laptele cald si amesteca cu un tel;

Pune frunzele de dafin, sare si piper alb dupa gust;

Adauga nucsoara si ceapa granulata;

Amesteca pana se incheaga;

Scoate foile de dafin;

Rupe branza de burduf;

Da mozzarella pe razatoare;

Asamblare:

Pune1-2 polonice de sos bechamel in tava de cuptor

Pune 6 foi de lasagna intercalate;

Pune alt strat de sos bechamel si sos de rosii;

Intercaleaza apoi vinete, dovlecei si zucchini;

Presara un strat de mozzarella si burduf;

Pune alte 6 foi de lasagna urmate de sos bechamel;

Intinde-l bine si adauga si restul de sos de rosii;

Pune un alt strat de vinete, dovlecei si zucchini;

Presara alt strat de mozzarella si burduf;

Adauga ultimul strat de foi de lasagna si ultimul strat de sos bechamel;

Pune restul de mozzarella si burduf ramase;

Da la cuptor cca 15-20 min, la 180 de grade Celsius, pana se gratineaza totul;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce