File de somon cu sos de mustar

Un file de somon la cuptor cu capere si un sos de mustar e ideal pentru o cina romantica. Noi i-am pus langa un sparanghel, dar merge foarte bine si cu cartofi.

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • File de somon – 2 buc
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Miere – 1 lingura
  • Iaurt grecesc – 200 g
  • Unt – 30 g
  • Capere – 3 lingurite
  • Mustar Dijon Kamis – 2 linguri
  • Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
  • Lamaie – 1 buc
  • Condimente pentru peste Kamis
  • Marar Kamis – 1 lingura
  • Sare de mare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Piper mozaic Kamis – dupa gust

Mod de preparare

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea;

Se stropeste pestele cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper;

Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos;

Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe deasupra pestelui;

Se pun capere deasupra;

Untul se taie in 2 si se pune cate un cubulet pe fiecare file;

Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min, pana se gateste complet;

Se pun 2 linguri de mustar Dijon si o lingura de de mustar frantuzesc;

Se adauga iaurtul grecesc peste si mierea;

Se pune sare de mare cu plante aromatice Kamis deasupra si 1 lingura de marar uscat Kamis;

Se stoarce sucul de la alt sfert de lamaie;

Se amesteca totul;

Pestele se serveste cu garnitura de sparanghel pe grill si sos de mustar;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia