Pentru ca un membru al familiei are intoleranta la gluten si pentru ca-i plac mult dulciurile, ma straduiesc sa-i fac pe plac, de aceea mi-am facut provizii de produse fara gluten, iar aceasta reteta are un gust fantastic la care nici eu nu ma asteptam.
Se pun intr-un bol ingredientele uscate, se adauga apoi laptele, uleiul si se mixeaza 5 min, la inceput usor, apoi energic. Se adauga coaja de portocala confiata, se amesteca usor cu o spatula, apoi se imparte compozitia in forme de briose unse cu putin ulei, iar la cuptor vor sta 30 min, depinde de cuptor.
In acest timp se pun afinele intr-un vas mic pe foc, dupa ce s-au facut moi, se paseaza, se trece totul prin sita, se pune inapoi pe foc cu putina miere de albine, iar dupa ce s-a ingrosat, se lasa deoparte sa se raceasca. Frisca rece de la frigider, se mixeaza bine, la final se adauga sosul de afine, se amesteca usor, apoi se orneaza briosele dupa ce s-au racit.
Se pun pe platou si se servesc.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii