Piersici umplute cu crema

Retete de iarna

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
Piersici umplute cu crema

Ingrediente

  • Coji
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 250 g gem de visine(sau oricare altul)
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 ml lapte
  • colorant alimentar
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic.

Modelam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre ele.

Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute.

Coacem in cuptorul incalzit, cca. 15 min la 180 grade C, pana ce se rumenesc usor pe fund.

Imediat ce le scoatem din cuptor, le scobim cu ajutorul unui cutitas.

Razatura nu o aruncam pentru ca o vom folosi la crema.

Crema-mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra, adaugam cacaua, gemul, esenta, razatura de la fursecuri pe care am maruntit-o cu degetele bucatile mai mari.

Umplem cojile piersicilor si le lipim cate 2.

Le dam la frigider cca. 1 ora pentru a se intari crema.

Punem cate 100 ml lapte in 2 castroane si adaugam colorant alimentar, pe o farfurie adaugam zahar.

Trecem piersicile prin colorant, dupa care le tavalim prin zahar si le asezam intr-un platou.

Dam la rece peste noapte inainte de servire.

Eu am dublat ingredientele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce