Supa rece de capsuni cu aromă de portocala si lime - pregatita cu blenderul Oster

Aceasta supa mătăsoasă este perfectă pentru a celebra începutul sezonului de capsuni. O aparitie inedită si surprinzatoare.

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa rece de capsuni cu aromă de portocala si lime - pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • Supa: -400 gr. capsuni
  • -1 ridiche
  • -3 linguri de zahar brun
  • -1 pahar suc de grepfruit
  • -zeama si coaja de la o portocala
  • -coaja de la o lime
  • -5 frunzulite de mentă proaspătă
  • -3 lingurițe de miere
  • -putin piper proaspăt măcinat
  • Pentru servire: -100 ml. friscă vegetală
  • Decor: -coaja rasa de lime

Mod de preparare

*Pentru inceput; 1.Spalam foarte bine in apa rece capsunii si ii lasam sa se scurga. 2.Ii tăiem apoi in sferturi si ii lasam deoparte. 3.Intr-o tigaie punem zahărul la caramelizat. 4.Cand incepe sa se faca auriu, adaugam coaja de portocală si coaja de lime. 5.Amestecam câteva secunde după care stingem totul cu sucul de portocala si cel de grepfruit. 6.Adăugăm mierea, frunzulitele de menta, putin piper macinat si lasam si dea cateva clocote pana se topeste si zaharul caramelizat. 7.Tragem deoparte, indepartam frunzulitele de menta, punem apoi capsunii si ridichea data prin razătoarea mare. 9.Amestecam lejer pana capsunii si ridichea sunt scufundate in lichidul aromat si le lasam sa stea cam 5 minute pana se întrepătrund aromele. 10.După acest timp răsturnam totul in blenderul performant Oster Classic Chrome. 11.Pornim aparatul timp de 1 minut la viteza medie. 12.Mai pornim din nou aparatul pentru alte 2 minute la viteza mare. 13.După aceasta mixare, supa de caspuni trebuie sa aibă o textura fină si matasoasa. 14.Acum punem frisca intr-un bol si o batem spuma. 15.Turnam in farfurii, sau boluri supa de capsuni cu aroma de portocala. 16.Deasupra punem câte o lingura generoasă de frisca si decoram cu razatura de lime. 17.Servim supa de capsuni foarte rece. Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Bucataras.RO

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Reteta de file de peste alb la cuptor in felii de costita afumata (fie ca folosim scorpie de mare, cod sau merluciu) este o...

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce