Supa crema de pastarnac si fasole - de post, pregatita cu blenderul Oster

Cu aceasta supa crema i-am cucerit azi pe cei dragi. Le-a placut tare mult.Am sa o refac cat de curand. Ca de obicei, m-am folosit cu mare drag de blenderul performant Oster Classic Chrome. Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de pastarnac si fasole - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • -2 bucati de pastarnac
  • -1 cutie conserva de fasole alba
  • -4 căței de usturoi
  • -1 ceapa alba
  • -1 ardei galben
  • -3 cani supa de legume
  • -1 lingurita rozmarin proaspăt, sau uscat
  • -1 lingura zeama de lămâie
  • -1 crenguta de Cimbru
  • -sare si piper
  • -3 linguri ulei de măsline
  • Topping pentru servire: Uleiul de curry: -4 lingurite ulei de măsline
  • -1 cățel de usturoi
  • -1 varf de cutit de curry
  • -2 linguri seminte de dovleac prajite
  • -1 linguriță seminte de susan prăjite
  • Pentru servire: -crutoane de pâine prăjită usturoiate
  • Decor: -crengute proaspete de Cimbru

Mod de preparare

*Pentru inceput... 1.Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari.


2.Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet de apa rece.O strecuram si o lasăm deoparte. 3.Ceapa, usturoiul si ardeiul le curatam si le tăiem cubulete mărunte.


*Pregatim supa; 1.Punem intr-o oala uleiul de măsline si adăugăm legumele la prăjit.


2.Când sunt sticloase, adăugăm pastranacul, crenguta de cimbru, rozmarinul si continuam prajirea la foc mediu pana pastarnacul începe asa aibă o culoare aurie.


3.Adăugăm supa de legume, sare, piper după gust, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarbă la foc mic pana pastranacul este pătruns.


4.După acest timp îndepărtăm crenguta de cimbru, adăugăm fasolea din conserva si mai lasam sa fiarba in clocot alte 5 minute.


5.Tragem oala deoparte si rastunam continutul ei in blenderul performant Oster Classic Chrome.


6.Mixam cam 4 minute la viteza medie, adăugăm zeama de lamaie si apoi mai mixam alte 2 minute la viteza mare.


*Pregătim topping-ul; 1.Intr-o tigaie punem semintele de dovleac, susanul si le prajim cam 1-2 minute.


2.Rasturnam apoi intr-un castronel semintele si le punem deoparte.


3.In aceeasi tigaie adăugăm apoi uleiul de măsline, usturoiul ras, praful de curry si prajim totul la foc iute cam 1 minut. Tragem apoi tigaia deoparte.


4.Pregătim crutoane de pâine prăjită pentru servire.


5.Turnam supa de păstarnac si fasole in castroane, boluri, farfurii sau în ce doriti.


6.Deasupra presaram seminte de dovleac si de susan.


8.Punem si cate o lingurita de ulei automatizat cu usturoi si curry si supa crema este gata.


9.O servim fierbinte alaturi de crutoane de pâine simple, sau date cu usturoi.


Poftă mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane
Bucataras.RO

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce