Supa crema de conopida de post

Supa crema de conopida si legume de post este o reteta delicioasa de supa crema potrivita atat pentru perioada postului cat si pentru cei mici.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de conopida de post

Ingrediente

  • Pentru supita asta delicioasa avem nevoie de:
  • 1 conopida,
  • 2 morcovi,
  • 2 cartofi,
  • o ceapa,
  • 4 catei de usturoi,
  • marar,
  • sare
  • putina margarina
  • si ulei

Mod de preparare

Conopida si morcovul taiat rondele mai mari, se pun intr-o tava, se stropesc cu putina margarina topita sau ulei de masline si se dau la cuptor aprox 15-20 min.

Intre timp taiam ceapa si o punem in putin ulei la calit, cand ceapa s-a inmuiat adaugam cateii de usturoi striviti un pic cu lama cutitului, si le mai lasam sa-si imbarlige aromele 1 min.

Adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 5-6 cani de apa, acoperim si lasam 15 min sa fiarba la foc potrivit.
Cand morcovul si conopida s-au rumenit se adauga peste cartofi, se mai lasa totul inca 15 min.

Se strecoara si toate legumele, in afara de morcov, se paseaza (daca vreti supa colorata puteti pasa si morcovul) apoi se aduga peste zeama, se amesteca, se pune sare dupa gust si se mai da un clocot dupa care se stinge focul.

Se presara un mot de marar, se lasa sa-si traga sufletul apoi se serveste cu, crutoane si daca vreti cu smantana.
E foarte buna supita nu are cum sa nu placa cuiva!


Reteta de supa crema de conopida de post a fost propusa de paula-h pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia