Supa crema de ciuperci cu nuci - de post, pregatita cu blenderul Oster

Este o supa foarte aromata, delicioasa si se poate prepara in orice anotimp, in special toamna si iarna. Insa la fel de bine o putem prepara si primavara, intrucat ne putem ajuta de ciupercile deshidratate. Blenderul Oster Classic Chrome isi face treaba de minune in prepararea acestei supe si confera supei o consistenta matasoasa.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ciuperci cu nuci - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 300 g Ciuperci champignon
  • 1 mana Hribi uscati
  • 1 mana Ghebe proaspete sau inghetate
  • 500 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 1 catel usturoi
  • 2 crengute Cimbru
  • 1 crenguta Rozmarin
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 50 g miez nuca

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti la hidratat hribii uscati in 2 cani de apa fierbinte pentru 20 de minute. Nu aruncati apa! Porniti cuptorul la 180 grade Celsius, puneti nucile intr-o tava si dati tava la cuptorul incins pentru 7-8 minute pana ce nucile sunt coapte. Scoateti tava din cuptor, inchideti cuptorul si lasati nucile deoparte sa se raceasca. Curatati ciupercile champignon si tocati-le feliute. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o oala incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa tocata si usturoiul si sotati pret de 1 minut, avand grija sa nu ardeti usturoiul. Adaugati ciupercile champignon si caliti-le pret de 2 minute pana incep si isi lasa apa. Adaugati ghebele si hribii hidratati impreuna cu crengutele de cimbru si crenguta de rozmarin. Turnati apa sau supa de legume impreuna cu apa folosita la hidratat hribii. Lasati sa fiarba pe foc timp de 15 minute pana ce toate s-au patruns bine. Turnati continutul oalei in blenderul Oster si poriniti-l pentru 10-20 de secunde pana obtineti o supa crema matasoasa si delicata. Potriviti de sare, piper si nucsoara dupa gust. Turnati supa in boluri sau cani si garnisiti cu ghebe, nuci coapte si crengute de cimbrisor .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce