O reteta foarte cunoscuta de ciorbita de cartofi inobilata cu floricele-taietei.
1. Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. 2. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. 3. Cand ceapa devine aurie, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. 4. Se toarna apă peste legume şi se lasa să fiarbă 25 de minute. 5. După ce au fiert cartofii, se adauga roşiile curăţate de coajă şi mixate pasta şi se mai lasa 10 minute pe foc. 6. Se pregatesc florile, care se fac din aluat de taitei(se framanta un aluat tare din apa,faina si sare) si se decupeaza aluatul intins cu ajutorul unui decupator in forma de floare. 7.La final peste legume se adauga florile decupate din aluat, bors proaspat (ce a fost fiert separat) dupa gust si se mai fierbe 10 minute la foc mic. 8.Se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat sau leustean.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii