O mancare sanatoasa si plina de vitamine. Urzicile se pot culege in primavara, oparite si puse la congelator,asa putem sa ne bucuram in orice perioada a anului de adevarate delicii culinare.
Spalam bine urzicile si la punem la fiert cu apa rece, le lasam sa traga un clocot apoi oprim focul si clatim bine urzicile, apoi le tocam marunt. Curatam ceapa, cateii de usturoi, o jumatate de ardei capia si jumatate de ardei iute, ii tocam marunt si ii undim, asa cat sa fie aurii, apoi adaugam urzicile peste ceapa prajita, sare dupa gust si ierburi aromate si 50 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute la foc iute sa capete gust, apoi oprim focul. Spalam orezul si il punem la fiert cu sare dupa gust, cealalta jumatate de ardei capia si cateva feliute de ardei iute,cand este gata fiert lasam cateva minute sa se racoreasca si punem cate un pic din toate pe un platou si ornam frumos cu masline si ardei. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii